06-21704016 janine@digiwijz.nl

Activiteiten

Deze workshop is ideaal voor iedereen die graag met
mediawijsheid wil kennismaken of er meer over wil weten.

 

Home >> Activiteiten

Activiteiten


Workshop

Algoritmes, taggen, DM’en, Snapchat, filter bubble? Deze workshop is ideaal voor iedereen die graag met mediawijsheid wil kennismaken of er meer over wil weten.

In deze workshop leer je over:

  • Ontstaan en ontwikkeling van sociale media
  • De verschillende soorten sociale media
  • Wat zijn de risico’s en kansen van sociale media?
  • Hoe gebruik je sociale media veilig en gezond?
  • Hoe kun je jongeren begeleiden in het omgaan met sociale media?


Samen sociaal

Met de Challenge Nederland Mediawijs 2019 daagde Netwerk Mediawijsheid partners uit om een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant te ontwikkelen, speciaal voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare volwassenen en kinderen.

Team DigiWijz bedenkt een Media Challenge waarin ouders en jongereren op een speels manier worden uitgedaagd samen met social media te zijn. Via de website van de Media Challenge krijgen gezinnen, waarvan een of meer gezinsleden een verstandelijke beperking heeft, opdrachten rondom de vijf kanten van de MediaDiamant.

“De jury is unaniem enthousiast over de manier waarop het team een speelse manier heeft gevonden om mensen met een verstandelijke beperking te bereiken. In plaats van bij een hulpvraag over mediagebruik terug te grijpen op het gesprek en het verwijzen naar informatie, kunnen gezinnen direct aan de slag. Deze laagdrempeligheid sluit goed aan bij de behoefte van de doelgroep.

Meer informatie: https://www.mediawijzer.net/netwerk/challenge2019/

 

LVB gids

Met veel plezier heb ik mogen meewerken aan de startgids voor zorgprofessionals ‘Online met een licht verstandelijke beperking?’ Ja, mensen met een licht verstandelijke beperking zijn online extra kwetsbaar. Maar media bieden ook veel kansen: creativiteit, plezier, contact met anderen én meer regie over het eigen leven. Nu offline geen optie meer is, is het tijd om aan de slag te gaan met
mediawijsheid. Bekijk de startgids voor een leuk en veilig online leven. Klik hier om de gids te downloaden